Bir bakmışsın 89 yıl olmuş, Feriköyspor Kulübü.

Yıl 2008..

Bahar zamanı..

O zamanlar futbolun sadece tuttuğumuz takımdan ibaret olduğunu bilirdik. Büyüklerimiz sorduğunda sadece 3 büyük takımın ismini bildiğimizi söylerdik.

Fakat o zamanlar doğup büyüdüğümüz güzide semtimizin bir spor takımının olduğunu bir sabah arkadaşım ‘’ kalk maça gidiyoruz ‘’ diyerekten sabahın 09:00’da  haydi bismillah diyerek gittik.

Gittiğimiz yer Avcılar..
Günümüze göre o zamanlar pek kalabalık olmayan (metrobüs yeni gelmişti) Avcılar Stadında ilk deplasmanımızı yaptık.
O zamanlar ilk kez  semt dışında başka bir semtte, bir çok kişiyi tanımadığım bir yerdeyim..
Maç başladı.. 1 2 3 Feriköy, Feriköy, Diyerekten, Omuz Omuza başladık haykırmaya..
Sağ tarafımda belki semtte 1 ya da hiç görmediğim, sol tarafımda yine aynı cümlelerde tanımadığım ama haykırırken, omuz omuza destek aldığım, gol olduğunda sarıldığım bir çok arkadaşım olmuştu. Bir de maç sonu 50 kişilik gruba 25 adet yarım ekmek döner alıp herkesin karnını doyurması vardı. He unutmadan bir ufak suyu da 3 kişi paylaşmıştık.

O zamanlardan kanımız ısındıydı tribüne.. Büyüklerimizin izinden gider olduk..

Yıl 2009..

Bu dönemde tribüne fazlasıyla alışmış her maça kar,kış,yağmur demeden gidiyorduk. Tuzla deplasmanı, Gaziosmanpaşa deplasmanı, Avcılar deplasmanı, Sarıyer deplasmanı,   O yıl tribünde bir çok kardeş, bir çok abi, bir çok ADAM tanıdım..
2007 yılında Liseli gençler tarafından kurulan Liseli Genç Feriköylüler  grubunun yönetimini alarak, güzel bir oluşum oluşturduk ve iç saha deplasman ayırt etmeksizin HER YERDEYDİK.




Yıl 2010..

Sezonu ilk 2 sırada bitirip,  Türkiye şampiyonasına katıldık ilk maç çayırbaşı stadında, Karagümrük ile idi. Maçı 2-1 kazandık. Sonraki elemede Büyükçekmece ile karşılaştık. Maçı 2-1 malesef kaybettik.
Bölgesel Amatör liginde Bursa, Tekirdağ birçok deplasmana gittik geldik. Hep aynı senaryolar. Ama bir sözümüz vardı ‘’Ne zaman şampiyoluk hayali kursak, kursağımızda kalıyor’’ diye tezahürat yapardık. Ancak  bizi bu yatıştırırdı.
2011 yıllarına doğru en son gittigim maç Alibeyköyde oynanan Beykoz maçı idi.
Tribün’de tanıdığım abi ve kardeşlerimizden bir kısmını maalesef kaybettik.( Mekanları Cennet Olsun İnşallah )
Bazı insanları kaybettim, bazı insanları dost edindim tribünde. Ufakta olsa bazı yaşadıklarımla ilgili birkaç şey paylaşmak istedim sizlerle. ( Yıllar belki tutmaya bilir J )
14.06.2016 Feriköy’ümüzün Şanlı tarihinin bugün 89 Yaşını kutluyoruz. Bir zamanlar Profesyonel Ligde üç  büyüklere kök söktüren Feriköyümüz şuan ki yönetimle maalesef ki bulunduğu konumdan hiçbir Feriköylü memnun değil.
Umarım en yakın zamanda mevcut yönetim gider ve Feriköyümüzü istenilen yerlere getirebilecek birileri gelir.
İnsan Değiliz FERİKÖYLÜYÜZ..

Bir Sevdadır FERİKÖY..

#Ferikoyumuz89Yasinda

Eyüp Can Çalış


Eyüp CAN ÇALIŞ

1993 yılında İstanbul'un Şişli ilçesinde dünyaya gözlerimi açtım.Ailemin tekne kazıntısı tabiriyle, en ufakları benim. Hayatı en sevdiği kişiyle beraber geçirmeyi seven, insancıl, neşeli, yerine göre tatlı biber, siyah saçlı, kahverengi ( kimisi bal rengi der) gözleri ve cilleri olan biriyim.

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 Yorum:

Yorum Gönder